Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Август 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Друзі сайту

Суббота, 27.04.2024, 00:11
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

МУЗЕЙ ПРОПАГАНДИ


15:50
День української державності.

Цьогоріч до календаря пам’ятних дат українців додалася нова дата – День української державності.

Відповідний указ ініціював Президент ще у серпні минулого року, а вже у червні нинішнього законопроект було ухвалено та затверджено. "Зародження нашої державності ми будемо відзначати в день розквіту нашої державності, в день хрещення Київської Русі-України.", - сказав Президент.

Як зазначено у пояснювальній записці до закону «захист національних інтересів, зокрема в інформаційній сфері, та протидія дезінформації, у тому числі історичним фейкам, що розповсюджує держава-агресор, є національним інтересом України. Прийняття Закону України "Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня – День Української Державності" сприятиме утвердженню спадкоємності більш ніж тисячолітньої історії українського державотворення, захисту національних інтересів України в сфері інформаційної безпеки та відповідатиме суспільним запитам.» Також пояснювальна записка до закону наголошує на тому, що відзначення цієї пам’ятної дати «сприятиме утвердженню спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, що засвідчується першими згадками про заснування міста Києва, про історичні події, пов’язані з діяльністю видатного державотворця князя Київського Володимира, який прийняттям у 988 році Християнства засвідчив європейський цивілізаційний вибір Київської Русі (Києво-Руської держави), спадкоємицями якої є, зокрема, Галицько-Волинське князівство, Литовсько-Руська держава, Українська козацька держава (Гетьманщина), Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава, Карпатська Україна та сучасна Україна.

Історія української державності є феноменальним явищем у світовій історії. Практично вона є історією перманентної національно-визвольної боротьби, що особливо помітно при вивченні постатей, які спричинилися до того, щоб наша держава відбулася. Київські князі, що стояли на чолі військ, козацькі гетьмани та отамани УПА, які повстали з війська, що на полі бою змагало за виживання і збереження українців як нації, що і стало запорукою безперервної історичної тяглості традицій державотворення.

Пропагандистські наративи кремля про «створення України лєніним» навязувалися нам та світовій спільноті настільки системно і цілеспрямовано, що стали потужним елементом військового арсеналу ерефії у війні з українським народом. Тому ми змушені захищатися не лише від ракет і російських солдат, які нищать нашу землю, а й від їхніх намагань знищити нашу історичну та національну пам'ять, нашу самоідентичність, підірвати нашу впевненість у своїх силах, що базована на тисячолітніх традиціях і прикладах протистояння ворогам.

І сьогоднішній день – це прекрасний привід вчергове нагадати про всіх, хто творив нашу державність, про цей нелегкий, але грандіозний шлях, який ми пройшли до нашої свободи, і усвідомити, які величні сторінки пишуться сьогодні у «Книгу буття українського народу».

І хоча сторінки ці безмежно болючі, та ми – нація переможців, яка ніколи не здається.

Ми століття впевнено йдемо до своєї мети – вільної й міцної Української Соборної Держави.

Слава Україні та її Героям! З Днем української державності!

#День_української_державності

Немає опису світлини.

Переглядів: 87 | Додав: sendu | Рейтинг: 0.0/0