Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Январь 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Друзі сайту

Пятница, 29.03.2024, 15:04
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

МУЗЕЙ ПРОПАГАНДИ


13:23
Пам'ятаємо...

Сьогодні в краєзнавчому відділі музею відбулося вшанування пам’яті Молодики Андрія Миколайовича, молодшого сержанта, старшого навідника першої протитанкової артилерійської батареї 44-ї окремої артилерійської бригади, який героїчно загинув 21 січня 2015 року під час бою на опорному пункті «Блокпост №7» поблизу селища Озерянівка (Горлівська міська рада, Донецької області).

Андрій Молодика народився у селі Велика Медведівка. У 1985 році пішов до першого класу Великомедведівської початкової школи. Згодом продовжив навчання в Травлинській середній школі. Дев’ятий клас закінчував в Новицькій середній школі. На курсах при Шепетівській сільгосптехніці здобув спеціальність тракториста.

В 1996 році Андрій був призваний на строкову службу, яку проходив у танкових військах у Чернівцях.

У 2003 році одружився з Наталією Верхогляд. Згодом доля подарувала молодому подружжю сина Владислава і донечку Вікторію.

16 серпня 2014 року молодшого сержанта запасу Андрія Молодику знову призвали до лав Збройних сил України у зв’язку з мобілізацією. Протягом трьох місяців він проходив навчання у Бердичівському навчальному центрі. У листопаді 2014 року відбув для проходження служби в зону проведення АТО у районі Горлівки старшим навідником протитанкової артилерійської батареї.

Із 20 січня у цьому напрямку бойовики стали завзято атакувати українські позиції. Ситуація склалась зовсім непередбачувана. 21 січня близько 6-ї години ранку розпочався потужний мінометний обстріл блокпосту. На наших бійців рушило п'ять ворожих танків. Блокпост захищали дві гармати, але не було можливості навіть підійти до них. Тим часом, ворожі танки при підтримці мінометників впевнено сунули вперед. Ніхто не зрозумів, як Андрій Молодика і лейтенант Андрій Ільїн опинилися біля гармати та відкрили вогонь у відповідь. Таким чином ці два мужні захисники зупинили ворожу атаку, чим врятували життя десятків побратимів. Після того, як ворог відступив, по позиціях українських воїнів було відкрито мінометний вогонь. Міна розірвалася в Андрія за спиною.

Указом Президента України № 311/2015 від 4 червня 2015 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Вшанувати світлу пам'ять воїна та висловити слова співчуття рідним -дружині Наталії, сину Владиславу та доньці Вікторії - прийшли керівник апарату Шепетівської РДА Наталія Линник, заступник Шепетівського міського голови Галина Безкоровайна, військовослужбовці Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, секретар Шепетівської спілки учасників бойових дій у зоні АТО Лариса Бабкіна, заступник Судилківського сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Валентина Мазур, староста села Велика Медведівка Галина Ковальчук, вчителі Великомедведівської гімназії, медійники, музейники, громадськість міста та району.

Керівник Шепетівської літературно-мистецької студії «Доля» Віра Кухарук присвятила пам’яті Андрія зворушливі поетичні рядки.

 

Переглядів: 138 | Додав: sendu | Рейтинг: 0.0/0