Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Январь 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Друзі сайту

Четверг, 28.03.2024, 13:20
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

МУЗЕЙ ПРОПАГАНДИ


10:53
Пам'ятаємо...

Сьогодні у краєзнавчому відділі музею відбулося вшанування пам’яті почесного шепетівчанина, учасника російсько-української війни, старшини Повітряних сил ЗСУ Драчука Валентина Вікторовича, який загинув 30 січня 2014 року поблизу селища Новотроїцьке Волноваського району Донецької області.

Валентин народився і виріс у Шепетівці. Після закінчення 8-го класу ЗОШ №5, вступив до Київського будівельного технікуму, який закінчив із червоним дипломом. Працював на будівництві.

Та життєві плани перекреслила війна… Валентин був мобілізований 31 липня 2014 року під час третьої хвилі мобілізації у в/ч А-3730. Отримав посаду головного старшини взводу охорони.

У військовій галузі Валентин Драчук працював ще у мирний час, до початку війни на Сході України. Певний період служив за контрактом у військовій частині. Тож сім’я звиклася з думкою, що Валентин знову служитиме. Тішило те, що він залишався у Шепетівці, хоча додому його не відпускали. Але тоді рідні не знали, що Валентин добровільно проситься у зону проведення АТО. А через три місяці після його призову до служби, дружина Олена під час телефонної розмови з чоловіком почула слова: “Я під Донецьком”.

Страшна звістка прийшла у Шепетівку на новорічні свята. Валентин Драчук і ще троє бійців із в/ч А-3730 зникли безвісти 30 грудня 2014 року. Більше двох місяців рідні та друзі сподівалися, що він живий. Бійці поїхали у Волноваху на «Нову Пошту» отримувати посилку від рідних. Повертаючись назад, потрапили на ворожу засідку: Валентин загинув, а решта бійців потрапили в полон.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Валентина Драчука посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня та медаллю «За відвагу».

Наказом Міністерства оборони України старшину Драчука Валентина Вікторовича навічно зараховано до особового складу в/ч А3730.

Вшанувати світлу пам'ять воїна та висловити слова співчуття та вдячності за виховання сина мамі, Людмилі Михайлівні, прийшли голова Шепетівської РДА Анатолій Катеринчук, заступник Шепетівського міського голови Галина Безкоровайна, заступник начальника Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Віталій Гарбарець, секретар Шепетівської спілки учасників бойових дій у зоні АТО Лариса Бабкіна, військовослужбовці та капелан Шепетівського зенітного ракетного полку ПвК «Захід», вчителі Шепетівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів – гімназії», медійники, музейники, громадськість міста та району. Керівниця Шепетівської літературно-мистецької студії «Доля» Віра Кухарук присвятила пам’яті Валентина Драчука поезію «Війна прийшла до нас».

Вічна пам'ять і слава герою!

 

Переглядів: 116 | Додав: sendu | Рейтинг: 0.0/0