Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Декабрь 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Друзі сайту

Среда, 08.05.2024, 16:49
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

МУЗЕЙ ПРОПАГАНДИ


11:34
Пам'ятаємо!

 Сьогодні в краєзнавчому відділі музею відбулося вшанування пам’яті земляка, солдата,водія БРДМ-2 21-го окремого мотопіхотного батальйону, 56-їмотопіхотної батареї–Валерія Анатолійовича Числюка, який загинув 3 грудня 2015 року. Посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Валерій народився 13 липня 1976 року в селі Білопіль. Коли йому було 4 роки, сім’я переїхала у місто Прокоп’євськ Кемеровської області (Західний Сибір). У 1986 році родина повертається додому та оселяється в Шепетівці. Валерій закінчив 9 класів Шепетівської ЗОШ №3, Шепетівське професійно-технічне училище №20 та курси машиністів-трактористів при Шепетівській сільгосптехніці, отримав права водія, самотужки освоїв будівельні професії.

На канікулах Валерій із задоволенням допомагав дідусеві та бабусі у Білополі в усіх сільських роботах: косити, громадити сіно, пасти корови. Працював на колгоспному току. За хорошу роботу був нагороджений цінним подарунком. Валерій працював токарем, трактористом, у Мокіївській селянській спілці «Нива» водієм, згодом – у Шепетівській центральній районній лікарні. Останніми роками їздив на заробітки до Києва.

Валерій був робочою мирною людиною. За станом здоров’я не проходив строкову службу. Та коли отримав повістку – не шукав шляхів відмови, хоча мав на той час хвороби, несумісні з умовами фронтового життя. Лише місяць проходив бойову підготовку на Рівненському військовому полігоні та був направлений у зону проведення АТО, у район міста Маріуполь. Попри перемир’я на цей час, позиції українських військових постійно обстрілювали.

3 грудня 2015 року о 16 год. зі спостережного посту, у районі відповідальності 1-ї мотопіхотної роти, в якій служив Валерій, доповіли про те, що група військовиків у кількості 15 осіб здійснює рух у напрямі спостережного пункту. Із наближення на відстань 500-600 метрів диверсійно-розвідувальна група терористів відкрила прицільний вогонь на ураження по спостережному посту. Наші військові відкрили вогонь у відповідь та запросили підтримку. Командуванням було прийнято рішення направити на допомогу резерв роти (2 мотопіхотні відділення на 2-х БРДМ-2). Близько 17:20 поблизу села Гнутове на ворожій міні підірвалася БРДМ-2, на якій перебував Валерій. Унаслідок підриву п’ятеро бійців зазнали поранень, а Валерій Числюк, на жаль, загинув.

Вшанувати світлу пам'ять воїна та висловити слова співчуття та щирої вдячності рідним та мамі, Любові Іванівні, прийшли перший заступник голови Шепетівської РДА Олександр Мельник, керівник апарату Шепетівської РДА Наталія Линник, секретар Шепетівської міської ради Роман Вознюк, заступник начальника Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Віталій Гарбарець, студенти та викладачі Шепетівського професійного ліцею, секретар Шепетівської спілки учасників бойових дій у зоні АТО Лариса Бабкіна, медійники, музейники, громадськість міста та району. Керівник Шепетівської літературно-мистецької студії«Доля» Віра Кухарук присвятила мамі Валерія зворушливі поетичні рядки.

Пам'ять про Валерія Числюка, патріота, захисника України житиме вічно в наших серцях.

 

Переглядів: 134 | Додав: sendu | Рейтинг: 0.0/0