Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Ноябрь 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Друзі сайту

Пятница, 26.04.2024, 08:09
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

МУЗЕЙ ПРОПАГАНДИ


14:20
Артефакти російсько-української війни в Музеї пропаганди

Артефакти російсько-української війни в Музеї пропаганди 

Музей пропаганди особливу увагу приділяє комплектуванню колекції та збереженню свідчень російсько-української війни. Ми вважаємо, що дуже важливим є збір артефактів, які наочно демонструють жахіття в усіх її аспектах.

Таким чином в пам’яті українців на століття залишаться спогади про один із найважливіших періодів в історії України — боротьбу українців із російськими окупантами. А чим більше свідчень, фактів, тим більша вірогідність не залишити шансу російській пропаганді переписати історію цієї війни, викривити події, що відбуваються на передовій, окупованих містах тощо.

 Зараз колектив музею працює над оформленням експозиції про події повномасштабної російсько-української війни. Там і будуть представлені трофеї, здобуті нашими захисниками у запеклих боях, і передані через волонтерів, друзів, близьких людей.

Так, завдяки представникам добровольчого об’єднання «Волонтерська арта», Музей пропаганди поповнився такими «трофейними» експонатами, як:

 військова амуніція російської армії, наплічники, підсумки, захисні екрани, маски;

 індивідуальний раціон харчування – сухпайок;

 тактичні підсумки;

 особисті речі окупантів – комбінезон, шапки, жилети, маски, куртки;

 захисні комплекти.

Ці речі волонтери передали від бійців Шепетівської тероборони, які воюють на одному з найгарячіших напрямків.

Отримали речі окупантів, уламки снаряду та БПЛА при особистій зустрічі з Валерієм Жуковським, військовослужбовцем 93-ої ОМБр «Холодний Яр». Трофеї були здобуті його танковим батальйоном у жовтні на Харківському напрямку:

 уламок від 220-мм реактивного снаряда 9М27К до РСЗВ «Ураган»;

 крило від російського БПЛА «Орлан-10»;

 ремінь армійський радянського зразка;

 літня військова форма окупанта;

 розвантажувач окупанта тактичний;

 фляга армійська в підсумку;

 каска військова радянського зразка;

 каска військова кевларова.

Рідні одного із захисників поділилися з нами такими артефактами війни, як: футболка ЗСУ, яку окупанти вкрали на наших складах, і зробили нашивку свого окупаційного символу, та деталь БПЛА.

У Музеї зберігається й гільза артилерійського снаряду з полю боя на Донецькому напрямку, а саме з Лиману, звільненого нашими бійцями від окупантів 

Кожен артефакт — це ціла історія та важкий шлях до Перемоги 

Щиро дякуємо учасникам і учасницям бойових дій, їхнім рідним, знайомим, близьким, волонтерам за передані трофеї у музей. Вони є дуже важливими для оформлення нашої зали про події російсько-української війни, збереження пам’яті про боротьбу за незалежність, територіальну цілісність України. На жаль, наразі ми не можемо називати імена та прізвища військових у цілях безпеки, але після нашої перемоги ми обов’язково висвітлимо всі деталі 

 Якщо ви маєте речі, які розповідають про війну, є доказом перебування російських окупаційних військ на території України, то можете передати їх музею, аби зберегти цінні експонати, що ілюструють творення сучасної історії.

#музейпропаганди #музейпропаганди_експонати #музейшепетівка #шепетівка #артефакти #війна #війна2022 #війнатриває #війнавукраїні #ІсторіяУкраїни #історія #експонати #військові #окупанти #російськоукраїнськавійна #захисники #захисникиукраїни #музей #осколки #зброя #Трофеї #перемога

 

Переглядів: 89 | Додав: sendu | Рейтинг: 0.0/0