Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Октябрь 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Друзі сайту

Пятница, 19.04.2024, 22:00
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

МУЗЕЙ ПРОПАГАНДИ


16:41
Виставка «Століття нескорених»

Виставка «Століття нескорених» - про унікальні події ХХ ст. в Україні, нашу незламність, паралелі між минулим і сучасним державотворенням і встановлення української ідентичності 

До 20 жовтня у постійній експозиції Музею пропаганди експонується виставка «Століття нескорених» у співпраці Національний музей Революції Гідності • Maidan Museum. Запрошуємо всіх охочих відвідати виставковий проєкт, аби дізнатися об’єктивну історію української національно-визвольної боротьби ХХ століття та методи радянської пропаганди, якими міфологізували та перекручували історію українства останніх 100 років.

Завдяки 20-ти стендам можна простежити спрстування найпопулярніших наративів російсько-радянської пропаганди, які використовуються ворогом протягом століть, зокрема у нашій сучасній війні, з метою дискредитації трьох основних ознак нації — держави (та її історії), армії (війська) та культури (як елемент національної самоідентифікації).

 Три найпоширеніших міфи, які спростовує виставковий проєкт "Століття нескорених":

 Україна - недодержава, що випадково постала в 90-тих роках, а до того була створена лєніним;

 що українська армія - це ситуативне зборисько нацистів/фашистів/бандерівців

 російська апропріація наших культурних і наукових досягнень — єдиний шанс для України долучитися до світового цивілізаційного поступу.

 При детальнішому ознайомленні з причинно-наслідковими зв'язками подій українського державотворення, руйнується міф про Україну як штучно створену державу. Значну увагу приділено періоду 1917-1921 років, коли українська державність пройшла політичну еволюцію від ідей самостійності (І-й Універсал Центральної Ради) до незалежності, від республіки через монархію (гетьманат Скоропадського) до повстанських республік (стенди УНР та Холодноярська республіка).

 А ще на «Столітті нескорених» розкривається історія вже такого знайомого та часто вживаного гасла, яке успадкували від предків: «Воля або смерть», символів, зокрема “Ой у лузі, червона калина…” — пісні, яка не лише надихнула українців до боротьби та перемоги, а й облетіла весь світ, ставши символом нескореного народу.

Чекаємо вас на виставці 

До звершення її експонування залишилося 3 дні 

#музейпропаганди #музейпропаганди_виставка #виставка #століттянескорених #історія #ІсторіяУкраїни #державотворення #держава #незалажність #незалежність #незалежністьукраїни #СлаваУкраїні #героямслава #зсу #Майдан #Євромайдан #революція #РеволюціяГідності #УПА #війна #війна2022 #війнатриває #війнавукраїні #воля #червонакалина #перемога #українізація #пропаганда #російськапропаганда #міфи

Переглядів: 76 | Додав: sendu | Рейтинг: 0.0/0