Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Октябрь 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Друзі сайту

Четверг, 25.04.2024, 11:03
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

МУЗЕЙ ПРОПАГАНДИ


11:05
Виставка-презентація виробів майстерні Будинку ветерана “Бандерівський Схрон”.

Виставка-презентація виробів майстерні Будинку ветерана “Бандерівський Схрон”.

Народна іграшка, як складова декоративно-прикладного мистецтва, завжди займала помітне місце в українській культурі. Від найдавніших часів збереглися трипільські фігурки тварин та людей, яким приписували сакральне значення. Іграшки ліпили із глини, вирізали з дерева, плели з тканини. Саме так і з'явилася славнозвісна лялька-мотанка, що нині є одним із національних символів України.

Українці шанують свої традиції, і разом із початком війни на Сході, поклик крові козаків та повстанців спонукав їх стати на захист нашої Батьківщини. Проте, в житті часто трапляються ситуації, коли захисники теж потребують захисту і підтримки. З цією метою і було організовано Будинок ветерана під назвою “Бандерівський Схрон”. Продовжуючи традиції предків не лише на фронті, а й в мирному житті, ветерани взялися за виготовлення іграшок. Кожна з них виготовлена власноруч, з натуральних матеріалів та без дрібних деталей, що дозволяє використання їх для найменших діток. Майстрів-схронівців добре знать в Україні, їх неодноразово запрошують на фестивалі, зустрічі та інші подібні заходи.

Сьогодні і до нас завітала виставка виробів від ветеранів російсько-української війни, що проходять процес психологічної реабілітації,подолання ПТСР та повернення до цивільного життя. Майстерня працює із натуральними матеріалами (дерево, мішковина) і створює оригінальні іграшки за власними ескізами. На сьогодні розроблено кілька серій іграшок:

“Свійські тварини”

“Лісові звірі”

“Пташки”

“Динозаври”

“Великодні писанки”

Іграшки виготовляються як поштучно, так і композиціями (“Вовча родина”, “Український Вертеп”). Окрім того, майстри працюють і над виготовленням оригінальних тематичних підсвічників , що складаються з двох половинок, утворюючи серце (“Закохані”). Також у планах є виготовлення настільних ламп та ламп для дитячих кімнат. Загалом всі вироби представлені на ФБ-сторінці “Іграшки зі схрону”. Там є детальні описис, вартість, способи доставки і всі необхідні контакти.

Виставка відкривається 11 жовтня, триватиме до 01.11.2020. Вона приурочена Дню Захисника України (14 жовтня). У день відкриття виставки буде проведено майстер-клас з розпису іграшки (виставкова зала музею), а також презентовано ще один напрям роботи із соціальної адаптації Будинку ветерана - виготовлення кави, яку ви зможете продегустувати (холл музею).

Зображення може містити: текст

Переглядів: 210 | Додав: sendu | Рейтинг: 0.0/0