Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Октябрь 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Друзі сайту

Четверг, 28.03.2024, 15:00
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

МУЗЕЙ ПРОПАГАНДИ


16:05
Соціальна  адаптація ветеранів війни на Сході України

Соціальна  адаптація ветеранів війни на Сході України - це один з найважливіших напрямів діяльності громади на сьогоднішній день. На жаль, дуже часто ветерани після поверення з війни відчувають складнощі з адаптацією у мирному житті. На державному рівні ще немає налагоджених конкретих механізмів вирішення питань саме психологічно та соціальної реабілітації учасників бойових дій. Це завдання лягає на плечі небайдужих людей, зазвичай таких самих ветеранів або волонтерів. Одним із таких людей є пан Ігор та пані Наталія Чернецькі. Вони є засновниками Будинку ветерана “Бандерівський Схрон” та арт-майстерні при ньому.

В рамках підтримки ветеранів та їх сімей, з метою допомоги в соціалізації та психологічній реабілітації, в музеї відбулося відкриття виставки робіт Будинку ветерана “Бандерівський Схрон”. Історію створення та функціонування унікального (за форматом роботи з ветеранами) для України закладу, відвідувачі мали змогу почути із перших уст, адже на відкритті були присутні Ігор та Наталя Чернецькі - засновники Будинку ветерана “Бандерівський Схрон”. Під час зустрічі вони розповіли і про виникнення ідеї адаптувати методи арт-терапії для соціальної та психологічної адаптації ветеранів, що повернулися з війни.

В день відкриття відбувся також воркшоп із розпису іграшки для дітей, зокрема вихованців Клубу національно-патріотичного виховання молоді "23". Воркшоп розпочався із коротенької довідки про історію та символіку української народної іграшки, специфіку використання кольорів та орнаментів, значення цієї роботи у ході соціальної реабілітації. Також було сказано про суть та особливості свята Покрови для українського народу, зокрема як день вдячності всім захисникам України - від часів козацтва, створення УПА до нинішніх бійців, що захищають Україну на Сході. Майстриня також звернула увагу на специфіку роботи з акриловими фарбами, після чого розпочалася робота над створенням власної іграшки кожним із учасників МК. Цей процес виявився настільки захоплюючим, що до нього долучилися і самі батьки. Також учасники презентації продегустували та високо оцінили каву, виготовлену руками ветеранів. Враховуючи теплий прийом і задоволення від спілкування, ми сподіваємося і надалі тісно співпрацювати із Будинком ветерана “Бандерівський Схрон”. Адже в єдності наша сила, тож разом - до перемоги!

 

Переглядів: 161 | Додав: sendu | Рейтинг: 0.0/0