Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Октябрь 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Друзі сайту

Пятница, 29.03.2024, 16:07
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

МУЗЕЙ ПРОПАГАНДИ


11:34
Історичний квест до Дня українського козацтва «Козацькому роду — немає переводу»

Історичний квест до Дня українського козацтва «Козацькому роду — немає переводу»

З 1999 року у день святої Покрови Пресвятої Богородиці, 14 жовтня, відзначаємо День українського козацтва. Це пов’язано з віруванням і шануванням козаками Божої Матері, які вважали її своєї заступницею та покровителькою. На честь неї зводили церкви, з іконами Покрови ходили у походи. Вшановуючи вагомий внесок козаків у процес державотворення, у цю дату згадуємо наших нащадків і їхні заслуги.

Пласт в Шепетівці взяли участь в історичному квесті «Козацькому роду – немає переводу», аби довести, що у наших жилах тече кров сміливих, відважних, розумних людей – вільних козаків, а наші знання про історичне минуле допомагають спростовувати нав’язані російською пропагандою наративи про незалежність і формування нашої країни.

Дотримуючись козацьких традицій, пластуни розділилися на дві команди: «Срібники» і «Соколи», обрали ройового та почали долати випробування. Їх було 9 – так само, як колись порогів на Дніпрі. У давні часи пороги вважалися страшною перешкодою на шляху до того, хто плив Дніпром на Січ. Той, хто пройшов хоч раз у житті через ці пороги, називався справжнім козаком.

Під час квесту учасники проявили кмітливість, оперативність, продемонстрували навички з малювання, знання з історії, вміння працювати в команді. Усі випробування – від запитань з історії козацтва, складання пазлів репродукції картини Іллі Рєпіна «Запорожці пишуть листа турецькому султанові», встановлення відповідностей між назвами речей козаків та їх зображенням до створення портрету козака — були подолані пластунами.

За підсумками правильно та швидко виконаних завдань, за які команди отримували срібники, перемогли «Соколи». Вони заробили 67 срібників, а «Срібники» — 64 

Так, у межах освітньо-просвітницького заняття у Музеї пропаганди, вихованці «Пласту» довели, що вони справжні козаки та поглибили свої знання з історії Доби Козаччини.

Вітаємо переможців 

#музейпропаганди #музейпропаганди_заняття #музей #музейшепетівка #Шепетівка #козаки #козацтво #ІсторіяУкраїни #пласт #пластуни #музейнізаняття #квест #квесты

+4

Переглядів: 177 | Додав: sendu | Рейтинг: 0.0/0