Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Октябрь 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Друзі сайту

Суббота, 20.04.2024, 16:44
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

МУЗЕЙ ПРОПАГАНДИ


11:10
Історичні студії «Повстанські республіки як державотворчий феномен нашої історії»

Історичні студії «Повстанські республіки як державотворчий феномен нашої історії»

Українці завжди прагнули незалежності як на державному, так і на побутовому рівнях. Селянство і робітництво відстоювали свої соціальні здобутки, права на землі та засоби виробництва, боролися за національне та соціальне самовизначення українського народу, тобто виступали проти окупаційного режиму в Україні. Так, у 1918 році такий масових рух призвів до Повстанського руху, який став визначним у нашій історії.

З Пласт в Шепетівці виокремили найвідоміші повстанські республіки в Україні ХХ століття та визначили їх особливості, зокрема звернули увагу на поширений пропагандистський міф, що "повстанський рух був “стихійним і неконтрольованим” та спростували твердження радянської історіографії про "громадянську війну" та "бандформування", що використовується росіянами і досі з метою дискредитації національно-визвольного руху. Оскільки, кожна революція мала свій офіційний початок та зачинателя, антирадянський повстанський рух не став виключенням. У 1920 році Головний отаман війська УНР С. Петлюра затвердив "Положення про організацію повстання на Правобережній Україні", яке підтримувалося УНР.

У 1921 році повстансько-партизанський штаб очолив Юрій Тютюнник. План повстання у той час полягав у одночасному наступі інтернованих частин Армії УНР із території Польщі та Румунії та за підтримки армій цих держав.

З пластунами проаналізували мапи визвольного повстанського руху, щоб ознайомитися, де та які відділи атакували радянську владу, зокрема, як все це відбувалося на Хмельниччині.

Супроводження теоретичного питання документальним відео допомогло вихованцям наочно розібратися з темою «Повстанські республіки, як державотворчий феномен нашої історії» та поглибити свої знання з теми «Українська революція».

#музейпропаганди #музейпропаганди_заняття #повстанськийрух #національнийрух #революція #Українськареволюція #історія #ІсторіяУкраїни #музейшепетівка #Шепетівка #пласт #пластуни

Переглядів: 83 | Додав: sendu | Рейтинг: 0.0/0