Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Май 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Друзі сайту

Пятница, 29.03.2024, 11:55
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

МУЗЕЙ ПРОПАГАНДИ


16:04
Герої, які рятують життя…

Герої, які рятують життя…
Історія і сучасність України, українського народу – це творіння Героїв України, це діло людей, які віддали всі свої сили і своє життя для добра народу: його свободи і державності, могутності і процвітання, миру і спокою. Сучасну героїчну історію творять воїни Збройних Сил України, які ось уже шостий рік зі зброєю в руках захищають свою землю. Здавалось би, у тривожний час думки людей повністю зайняті пандемією, але ми не маємо права забувати, що тепер існують два фронти. Медики Збройних Сил України перебувають на кількох фронтах у боротьбі за здоров’я та життя захисників та захисниць України: рятують поранених у війні на Донбасі, яку вже сьомий рік підступно та агресивно ведуть споконвічні кремлівські окупанти-терористи проти України та від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, протягом останніх місяців. Вони щодня ризикують власним життям та здоров’ям, бо розуміють, що від них залежить життя людей.
Олег Довгань потрапив на передову в зоні АТО навесні 2015-го, де його призначили начальником медичного пункту. Йому доводилось поєднувати безліч завдань, адже не вистачало рук для того, щоб допомогти всім – він виконував обов’язки і завідувача, і медбрата, і лікаря, і санітара. Будучи медиком у складі 30-ї окремої механізованої бригади, Олег виїжджав на виклики на військовій техніці, адже спеціалізованого транспорту на той час не було. «Медик у зоні АТО справді стає універсальним солдатом. Доводилося бути і водієм, і стріляти у відповідь.» - казав Олег.

Вдруге він поїхав на війну у грудні 2016-го у складі Першого добровольчого мобільного шпиталю і знову долучився до 30-ї бригади. Йому часто доводилося виїжджати на допомогу пораненим, відстрілюючись від ворогів. У 2017-му Олег на місяць знову поїхав на війну, був у с. Тепемчуці під Донецьком. Тоді йому вдалося врятувати життя тяжко пораненому бійцю, який був на волосину від смерті. «В душі я багато разів прощався з життям, проте все ж виїжджав на чергування» - каже Олег.

Олег Довгань нагороджений відзнакою Міністерства оборони України, медаллю «За сприяння Збройним силам України», за надання медичної допомоги в зоні проведення АТО/ООС, а також відзнаками «За врятовані життя» та «За участь в антитерористичній операції».

Наше перше знайомство почалось під час проведення заходу «Ті, хто рятують життя: історії медиків із зони АТО» для студентів-медиків Шепетівського медичного училища, де Олег ділився своїм медичним та військовим досвідом, адже кожного з них доля може у будь який час закинути на війну.
Зараз Олег Довгань – головний реаніматолог Шепетівської лікарні, працює на невидимому коронавірусному фронті. Ми запитали Олега, де важче – на війні чи на передовій боротьби з пандемією і він відповів, що саме зараз важче, адже ворог цілком невидимий, і знешкодити його неможливо. Однак і в найскладнішій ситуації Олег залишається оптимістом. І знову він випромінює енергію впевненості, сили, віри в те, що ми переможемо.

Лідія Юхимович, науковий співробітник Музею пропаганди

 

 

Переглядів: 232 | Додав: sendu | Рейтинг: 0.0/0