Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Март 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Друзі сайту

Четверг, 28.03.2024, 19:58
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

МУЗЕЙ ПРОПАГАНДИ


11:06
Центр протидії дезінформації...

☝Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє, що з перших днів російського вторгнення до України в соцмережах почали з'являтися зображення російської військової техніки з нанесеними на ній латинськими літерами Z і V. Тоді різні аналітики почали висувати свої версії, що це може означати.

Висловлювалися припущення, що це означає територіальну приналежність військ - літера Z на військовій техніці означає Західний військовий округ, а V – Східний військовий округ.

Дехто наполягав, що V і Z — це посилання на Президента України Володимира Зеленського.

Також була версія, що техніка маркувалася спеціально для військових навчань. Проте, вона вважається малоймовірною, адже навчання були лише у Білорусі, а техніка розфарбовувалась скрізь, уздовж усього кордону з Україною.

❗️Також зазвичай на навчаннях не перефарбовують техніку, а просто роздають червоні, сині прапорці та стрічки для маркування "свій — синій" та "чужий — червоний".

❗️Швидше за все, така розмітка була розроблена під час підготовки до вторгнення до України, щоб під час бойових дій було зрозуміло, якій групі командування належить бойова техніка.

Про те, що маркування техніки латинськими літерами спочатку було суто військово-штабним рішенням свідчить те, що лише за тиждень після початку війни, кремлівські пропагандисти вирішили взяти собі на озброєння символи Z і V. Саме тоді було придумане досить неправдоподібне пояснення, що начебто Z - означає "Zа перемогу", V - означає "сила V праVді".

☝Характерно, що наразі російські військові в Україні відмовилися від колишнього значення цих маркувань і малюють Z на всій своїй техніці, що прибуває з резерву, навіть якщо раніше на ній жодної символіки не було.

З того часу кремлівські піарщики почали створювати із Z і V «бренд» за аналогією з георгіївською стрічкою, "зелеными человечками" та "вежливыми людьми" в Криму.

Основна мета такої інформаційної атаки на свідомість пересічного росіянина зрозуміла. В умовах провального вторгнення та непередбачуваної в таких обсягах реакції Заходу та зростання рівня соціального неприйняття мотивів агресії проти України, російська влада вимушена шукати вихід.

Одним із таких рішень, на думку кремлівських стратегів, і повинно стати надання буквам Z і V "глубинного" значення - як символів єднання та згуртування російського народу в підтримці Збройних сил, а головне - рішень президента путіна.

❗️Знайшлось навіть обґрунтування, чому для маркування були використані саме латинські символи - мовляв, у зв'язку з тим, що вони мають бути зрозумілі як російським громадянам, так й іноземцям.

❓До чого це у підсумку призвело, розглянемо в наступній частині…


		<script>
			var container = document.getElementById('nativeroll_video_cont');

			if (container) {
				var parent = container.parentElement;

				if (parent) {
					const wrapper = document.createElement('div');
					wrapper.classList.add('js-teasers-wrapper');

					parent.insertBefore(wrapper, container.nextSibling);
				}
			}
		</script>
	 </td></tr>
<tr><td colspan=

Переглядів: 133 | Додав: sendu | Рейтинг: 0.0/0